Foto's

Mannenkoren-ledenwerfactie in Provinciehuis

Datum: 07-04-2018
Locatie: Provinciehuis

Actie in het voorjaar
VIER MANNENKOREN ZOEKEN JONG BLOED

De mannenkoren van ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Vlijmen en Vught hebben tijdelijk hun krachten gebundeld en organiseren samen de actiemiddag: “Echte mannen zingen in koor”. Het doel is het werven van nieuwe leden: met name wat jongere leden. Wat de ondergrens betreft mikken de koren op mannen vanaf circa 50 jaar, terwijl een bovengrens niet expliciet wordt getrokken. Het is niet direct noodzakelijk (wel mooi meegenomen) dat men muzieknoten kan lezen. Plezier hebben in zingen, daar gaat het om: dat is het allerbelangrijkst.

Het op peil houden van het ledenaantal is niet alleen voor deze vier regionale koren, maar vrijwel voor alle mannenkoren in ons land, een blijvend punt van aandacht. Vooral het werven van mannen tussen de 50 en 60 jaar is een speerpunt van de ledenwerving. Daarom organiseren de Bossche, Rosmalense, Vlijmense en Vughtse zangmannen een muzikale en informatieve middag in het Provinciehuis zodat iedereen uit de hele regio kan komen luisteren wat een mannenkoor in het algemeen, en deze vier koren/vriendenclubs in het bijzonder, te bieden hebben. Veel mensen weten niet hoe fijn het is om in een mannenkoor te zingen. En omdat het spreekwoord zegt: “onbekend maakt onbemind”, bieden de koren u de kans om op deze middag te komen kennismaken.

In het Provinciehuis
In de Bois le Duc-zaal zullen de vier koren in een continue afwisseling hun liederen zingen, zodat iedere bezoeker in een korte tijdspanne alle koren te horen krijgt. Door de mogelijkheid om vrij in en uit te lopen, is de sfeer tijdens dit zingen informeel. In de hal naast de zaal heeft ieder koor een eenvoudige stand waar informatie te verkrijgen is. Op deze wijze maakt de bezoeker kennis met vier verschillende mannenkoren met hun eigen stijl en kan hij inschatten welke koor zijn interesse heeft. Is iemands koorbelangstelling gewekt, dan kan hij vrijblijvend en zonder kosten een aantal repetities bij het koor van zijn voorkeur bijwonen.

Dames ook welkom
De ledenwerfactie heet “Echte mannen zingen in koor”. Dus alle mannen die van zingen houden zijn welkom. Daarnaast merken mannenkoren bij hun optredens dat veel dames het fraaie mannenkoorgeluid waarderen. Daarom zijn op deze middag ook dames welkom die, als ze met hun man meekomen, hem kunnen adviseren bij zijn keuze. Het toeval wil dat momenteel drie van de vier mannenkoren een vrouwelijke dirigent hebben.

Uitnodiging
Daarom deze oproep aan iedere man die dit leest: Neem de uitnodiging aan en kom naar onze presentatie. Breng je partner, broer, neef, vriend, collega of buurman mee en ontdek, net als honderdduizenden andere mannen in ons land (Nederland heeft 1,7 miljoen koorzangers!), dat zingen een muzikaal, sociaal en cultureel genoegen is!

Noteer zaterdag 7 april 2018 in je agenda en wees welkom die middag van 14.00 tot 17.00 uur, in de Bois le Duc-zaal van ons mooie en indrukwekkende Provinciehuis te ’s-Hertogenbosch.

Uw gastheren zijn: het Koninklijk 's-Hertogenbosch Mannenkoor, het Rosmalens Mannenkoor, het Vughts Mannenkoor en het Vlijmens Mannenkoor (dat medewerking krijgt van het Jan van Lee Mannenkoor uit Veghel).

Rosmalens Mannenkoor


www.rosmalensmannenkoor.nl