Foto's

Scootmobiel Challenge bij Annenborch

Datum: 16-09-2018
Locatie: De Annenborch, de Hoef 100 in Rosmalen

Scootmobiel Challenge bij Annenborch

Een jaar of tien geleden werd de stichting ‘Vrienden van Annenborch’ opgericht. Dit met het doel om de pijn van steeds verdergaande bezuinigingen voor de bewoners, medewerkers en vrijwilligers te verlichten. De financiën die daarvoor nodig zijn vergaart het stichtingsbestuur onder andere met de organisatie van events die geld opleveren.

Tony van der Geld, voorzitter van de stichting Vrienden van Annenborch, licht toe: “Voor zondag 16 september staat een vooral ludiek evenement op de kalender en wel de ‘Scootmobiel Challenge’. Zoals gezegd, om geld bijeen te brengen maar ook om mensen de gelegenheid te geven eens een kijkje te nemen in Annenborch. Annenborch is namelijk geen ‘gesloten vesting’ maar wil juist een heel toegankelijk onderdeel van de Rosmalense gemeenschap zijn.

Het buitenterrein van Annenborch wordt omgetoverd tot ‘Circuit Annenborch’. Tientallen vrijwilligers zijn nu en op die dag aan de slag om er een hilarische gebeurtenis van te maken. Teams van drie personen, waarvan de leeftijd onbelangrijk is, strijden om de eer en een bescheiden prijs. We mikken op een vijftigtal teams die op die zondag gaan meedoen. En we hopen natuurlijk op veel publiek want behalve dat we mensen een leuke dag willen bieden vinden we het ook heel belangrijk dat we de drempel verlagen om iedereen een kijkje binnen te laten nemen.”

Samen de schouders eronder

“Met heel veel plezier hebben we als ‘Vrienden’ de afgelopen jaren verschillende projecten kunnen realiseren waar de bewoners veel voldoening van hebben. We noemen de Verhalentafel, een supergrote flatscreen TV, een nieuwe biljarttafel, een TV voor bewegingsinstructies en de Brain Trainers.

Annenborch heeft grootse plannen om het Woonzorgcentrum voor de bewoners comfortabeler te maken. Niet alle ideeën passen echter in de begroting. Wij willen dan ook graag een helpende hand toesteken bij de realisatie van een nieuw overdekt terras, de aanleg van een ‘dwaaltuin’ en andere nog te concretiseren voorzieningen.

Organiseren kost geld, al doe je vrijwel alles met vrijwilligers. We gaan op korte termijn potentiële sponsors benaderen om het mogelijk te maken die 16e september tot een groot succes te maken.

Dat we nu al met onze plannen naar buiten komen doen we omdat we graag willen dat iedereen die datum nu al in de agenda zet. Het wordt zeker een hartstikke leuke dag. Dus, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, ‘save the date’. Wanneer er mensen zijn die er graag de schouders mee onder willen zetten en zich willen melden als sponsor, kunnen mij een mailtje sturen op: tonyvandergeld@gmail.com. Dan neem ik contact op.”