Nieuws

EK Lifesaving

Van 17 september tot en met 1 oktober 2019 vindt het Europees Kampioenschap Lifesaving plaats in Riccione, Italië. Een 3-tal masters van Redding Brigade Rosmalen hebben als onderdeel van de masterploeg van de Goudse Reddingsbrigade aan het EK deelgenomen (leeftijdscategorie 30+).

Het was de beurt aan de Masters om op dinsdag te starten in het zwembad, Stadio del nuoto Riccione. Direct succes voor de Goudse ploeg, Europees Kampioen bij de heren 30+ op de 200m hindernis zwemmen en bij de dames 45+ werd een bronzen medaille behaald op hetzelfde onderdeel. De wedstrijd vervolgde met een aantal estafettes. Het damesteam met in de opstelling 2 Rosmalense zwemmers Margo Dona en Arianne van Liempt won brons op de 4x50m hindernis zwemmen, brons op de 4x50m medley. Het herenteam met in de opstelling de Rosmalense zwemmer Michiel Dona bleef niet achter, zij wonnen een zilveren medaille op de 4x50m medley (1e zwemmer zwemt 50m vrije slag, 2e zwemmer 50m vrije slag met vliezen, 3e zwemmer 50m vrije slag met torpedoboei, 4e zwemmer met vliezen sleept zwemmer 3 die aan de torpedoboei hangt de laatste 50m richting de finish). Bij de individuele onderdelen bij de heren 30+ werd er nogmaals zilver en brons op respectievelijk de 50m popvervoeren en 100m lifesaver gewonnen (atleet zwemt 50m met torpedo, klikt pop vast in torpedo en zwemt 50m terug).

Op woensdagochtend vonden de laatste onderdelen in het zwembad plaats voor de Masters. Bij de heren 30+ pakte een goudse zwemmer zilver op de 100m popduiken met vliezen en zowel het Dames- als Herenteam met wederom Rosmalense zwemmers in de opstelling won zilver op het estafette onderdeel 4x25m popvervoeren.

Vanaf donderdag speelde het spektakel zich af op het strand Spiaggia Zona 3 Riccione. Het mooie Italiaanse weer was behoorlijk omgeslagen, maar dat maakte voor de prestaties van de ploeg niets uit. Het damesteam won zilver op de Beach Relay (estafette waarbij de teamleden om beurten 70m sprinten in het losse zand). En Margo werd 3e op de 2km Beachrun. Vanwege het slechte weer werden de onderdelen in zee voor de rest van de dag afgelast.

Vrijdag bestond uit een overvol strandprogramma, met zon, flinke golven en opnieuw fantastische resultaten. In zijn eigen leeftijdscategorie werd Michiel Europees Kampioen op de boardrace en won hij zilver tijdens de surfrace. Daar bleef het niet bij bij de heren 30+ werd een teamlid Europees Kampioen op de surfrace, 3e op de boardrace en ook 3e op de ocean man (deelnemers moeten hierbij achter elkaar een parcours zwemmen, boarden, (surf-)skiën en het laatste stuk rennen.)

Met koffers vol medailles keerden de trotse Masters afgelopen weekend terug naar Nederland.

 

Volg je ons al op Facebook?